Sadelpartner Sverige AB
För ryttare med ambitioner!

Med rätt skötsel kommer din Equipe sadel att hålla i många år!

Det är lätt att sköta om Equipe's sadlar och det tar inte speciellt lång tid för att få ett riktigt bra resultat. Använd Equipe's egna produkter så får du garanterat bra resultat och du riskerar inte att använda ett preparat som den traditionellt garvade skinnet inte tål.

De flesta sadlar som vi ser med slitage och problem är inte skötta "ordentligt", lädret är ofta torrt och sprött. Det är enkelt att sköta sadeln rätt så det finns ingen anledning att inte ta hand om sin investering. Andra problem med sadlar beror på de som älskat ihjäl sin sadel. Alltför mycket olja gör att skinnet blir mättat och tappar i styrka. Skulle du uppleva att sadeln börjar färga av sig på dina ridbyxor har du nog använt för mycket olja!

För att köpa någon av produkterna nedan skickar du ett email till johan@sadelpartner.se 

 Här är våra enkla skötselråd:

Dra alltid ned skyddet för spännena på sadelstropparna

Viktigt! Skyddet sitter där för att skydda sadeln mot spännena på sadelgjorden. Om spännena sitter oskyddade kommer de snart att göra hål på sadelns kåpor och tyvärr täcker ingen garanti denna skada. Alltså, var noggrann med att dra ned skyddslädret ordentligt.

 

 

 

Soft Oil - EQ01

När sadeln är ny skall den oljas in ordentligt, över, under och emellan. Ej Sadelstropparna. Lättast är att använda en liten svamp.

Låt oljan sugas in över natten och torka eventuellt överflöd. Upprepa vid behov. Skulle skinnet tappa sin smidighet och bli rynkigt när man böjer på tex kåporna är det hög tid att olja in sadeln igen.

Om sadeln blivit mycket smutsig och du gjort den ren med Soft Clean ska du alltid olja in sadeln efteråt med Soft Oil.

 

 Soft Clean - EQ03

Sadeltvål som gör rent sadeln på djupet, tar bort damm och smuts. Löser även fett och olja varför sadeln måste, efter den torkat, återfuktas med Soft Oil, se ovan.

Soft Clean är även mycket bra för att rengöra träns, sadelgjordar etc. Prova även att använda på plasten på senskydd - de blir som nya! 

 

 

Soft Care - EQ04

 

Idealisk för dagligt bruk som både rengör och återfuktar. Du kan med fördel späda Soft Care med 1/3 vatten för att göra den mer drygn.

Efter varje ridpass, använd en putsvante i fårskinn, spraya på vanten och putsa sadeln. Du behöver inte mycket, det räcker med 3-4 sprayningar till en sadel. Sadeln blir ren och lädret får en lätt balsam. Lädret blir blankt och återfår sin lyster.

Soft Care hjälper sadeln att behålla sin fina finish och gör ytan motståndskraftig mot förslitning och smuts.

Fårskinnsvante

Använd fårskinnsvanten i kombination med Soft Care för bästa resultat. Spraya på vanten och putsa av sadeln.

 

 

 

Soft Grease - EQ02

 

Använd om du skulle få en skada på sadeln. Applicera med fårskinnsvante eller mjuk trasa.