Sadelpartner Sverige AB
För ryttare med ambitioner!

EK GO Equipe Hoppsadel

<- Special One Hoppsadel

EK26 Hoppsadel ->

Equipe EK GO HoppsadelKlicka på bilden för större bild

Equipes senaste tillskott av ECarbon hoppsadlar!

Läs mer nedan om testet av sadeln!

Mycket skön sadel med en helt ny utformad Carbonbom. Mellanbred sits på 26 cm men upplevs som smalare än EK26. Sitpunkt ligger någonstans mellan Special One och EK26 och något djupare än Special One. Ger mycket bra stöd vid hoppning.

Franskt kalvskinn av högre kvalité än i syntetbomssadlarna ger maximalt grepp och stöd  med paddade kåpor och en extra förstärkning nedtill. 

Utformningen av den nya bommen i kombination med specialdesignade paneler gör sadeln kortare än både Special One och EK26 vid samma sitsstorlek vilket gör den ypperlig för hästar med ett kort sadelläge.

Sadeln har även utrustats med flera nya praktiska detaljer som gör livet enklare för sadelägaren.

 Utförande: Kalvskinn eller präglat läder.

Sits storlek: 15,5", 16", 16,5", 17", 17,5", 18"  

Sitsbredd: 26 cm

Färg:  Svart, Brun, Rödbrun och Newmarket.

Är du sugen på att prova en EK GO? Läs mer om hur vi gör sadelutprovningar eller boka en provning direkt!

"Oh, I like it!"  -Equipe EK GO Hoppsadel!

Ek GO Equipe HoppsadelKlicka för större bild

Equipe har nu lanserat sin nya ECarbon Hoppsadel - EK GO. 
Carbon bommen är i helt ny  design och utvecklarna på Selleria Equipe i Italien har dessutom gjort många andra uppdateringar. Det är lätt att känna igen den nya EK-Go sadeln, den har den karakteristiska röda emblemet i bakkant samt fyra parallella vertikala sömmar på kåpan (Special One och EK 26 har bara två).

Vi lät några provryttare testa den nya sadeln och jämföra med de sadlar de rider till vardags, Special One, EK26 och EK EVO.

Den första spontana reaktionen när de satt upp var "Oh, I like it!".
Sadeln känns mycket skön att rida i. Sittpunkten är lite längre bakåt jämfört med Special One vilket gör att den känns lättare att komma i en lodrätt sits och risken för att falla framåt minskar.

Trots att sadeln på pappret är lika bred som EK26, dvs 26 cm så upplevs den inte som lika bred. Bredaste stället är lite längre bak jämfört med EK26 och lite bakom sittpunkten vilket gör att den upplevs som smalare.

 

 

Många nya smarta lösningar!

Klicka för större bild

 

Skyddet som skall säkra att spännena till sadelgjorden inte förstör kåpan har fått en helt ny design på EK GO. Istället för att dras upp och ned har man gjort ett enda långt skydd som sitter fast i överkant. Det gör att man aldrig kan glömma att dra ned skyddet! En bra lösning som minimerar sadelns slitage.

 

 

 

Klicka för större bild

 Equipes sadlar är kända för att vara nätta och ha en kort anläggningsyta. Det gör att vi kan väldigt ofta passa in en Equipe sadel även på en häst som har ett mycket kort sadelläge. Har man en för lång sadel är risken stor att hästen får ont och inte kan röra sig korrekt. EK-GOns paneler är kraftigt avrundade i bakkant vilket gör anläggningsytan blir ännu kortare.

Det gör att vi kommer att kunna passa en 17" sadel på en häst som med andra sadlar man hade varit tvungen att sätta en 16" sadel. Ryttaren får då bättre plats och ekipaget kan göra ett bättre jobb!

 

Klicka för större bild

Bakkanten av kåpan har fått en kraftig förstärkning i präglat läder. Det är här sadeln slits som mest och här har man satt in ett slitstark kant som förlänger livslängden. Tack vare denna förstärkning så kan man välja det fina kalvskinnet med ett fantastiskt bra grepp samtidigt som sadeln blir håller längre. Och så är det ju en snygg detalj!

 

  • EK GO-3_1
    EK GO-3_1
  • EK GO-2_1
    EK GO-2_1