Sadelpartner Sverige AB
För ryttare med ambitioner!

Sadelutprovning Sadelutprovare Stockholm

Sadelutprovning Sadelutprovare Stockholm av Equipe sadlar

En väl inpassad sadel hjälper både häst och ryttare

För att både du och din häst skall kunna prestera maximalt är det mycket viktigt att din nya sadel blir ordentligt utprovad. Beroende på hur hästen ser ut och rör sig tillsammans med ryttarens mått och färdigheter gäller det att hitta en helhet där häst och ryttare kan prestera maximalt. Att få ihop allt detta är inte lätt och därför är det viktigt att du anlitar en sadelutprovare för att det ska bli rätt.

Vi på Sadelpartner hjälper dig med Sadelutprovning i Stockholm. För oss är en sadelinpassning/ sadelutprovning så mycket mer än att bara hitta en sadel som ligger rätt på hästen i stallgången. Det är lätt och nästan vem som helst kan lära sig hur man passar in sadelläge, bomvidd och panelstorlek.

Självklart ska sadeln passa i stallgången men det är ännu viktigare att hitta en sadel som hjälper häst och ryttare att prestera under arbete. För det behövs stor egen erfarenhet av ridning och ett tränat öga som ser hur hästen rör sig. Sadelutprovaren måste därför även kunna se när sadeln ger ryttaren en bra position och hästen full rörelsefrihet.

Eftersom alla hästar och ryttare är olika och har olika förutsättningar är helt individuellt vilken sadelvariant som passar bäst. Man kan inte säga att en sadel alltid ger rätt position eftersom det beror på. Sadelprovaren är den som hjälper dig få rätt position och som ser när hästen rör sig på rätt sätt.  Rätt sadel i stallgången kanske inte alls är den sadel som hjälper häst och ryttare att hoppa 10 cm högre, som gör det lättare att göra galoppombytet eller som hjälper ekipaget att ta nästa språng felfritt trots att man kom in fel på hindret innan.

Vilken erfarenhet har din sadelutprovare från att se och bedöma hästens rörelsemönster och ryttarens sits och position? Sadelpartner har stor egen erfarenhet från ridning och jobbar utifrån egen erfarenhet av ridning för att hitta bästa samspel mellan häst och ryttare. 

En korrekt inpassad sadel kan därför starkt bidra till framgång. Det ger ryttaren en korrekt position vilket är avgörande för hans/hennes möjligheter att agera, inverka på hästen och skapa ett samspel.  Vi letar efter det optimala samspelet som kan lyfta prestationen och där sadeln ger både häst och ryttare stöd i de moment där det behövs som mest.  Utifrån de förutsättningar som varje ekipage har, passar vi in sadeln och justerar bom vidd, sadeluppbyggnad, kåpstorlek, sätesstorlek etc. Alla faktorer samverkar och skapar en fungerande helhet!

För att åstadkomma detta är vår övertygelse att man behöver vara ryttare själv för att kunna hjälpa andra till bättre ridning genom en korrekt utprovad sadel.

Så går utprovningen till

Vi ser gärna att du kommer till våra sadelutprovare och deras anläggningar, alternativt kan de komma hem till dig i din vanliga träningsmiljö. Oavsett har vi alltid ett brett lager av nya Equipe sadlar så att vi kan hitta rätt sadel till dig och din häst/ponny.

Vi börjar med att mäta hästen och diskutera vilka era behov är. Sedan provrider/hoppar du tills vi tillsammans är nöjda och har hittat en sadel som passar både häst och ryttare. De innebär att vi väljer en sadel med rätt storlek på sits, kåpor, paneler, bomvidd etc. för att både du och din häst ska prestera på bästa sätt.

Avslutningsvis tittar vi på hur du själv kan kontrollera någon gång i månaden om sadeln ligger som den ska och hur du kan göra mindre justeringar med tex en padd.

Efter 6 månader ingår en kostnadsfri kontroll av sadeln (milersättning tillkommer om du inte kommer till oss) då vi kommer ut och följer upp och ser att sadeln fortfarande passar både häst och ryttare.

Vi rekommenderar att du använder din vanliga utrustning såsom schabrak, träns och sadelgjord för att allt ska bli så likt som vanligt. Du behöver tillgång till en snö och regnfri ridbana med bockar/hinder för att du skall kunna prova ordentligt (och inte fokusera på vädrets makter!). Självklart har du träns och hjälm!

Säkerställ rätt sadel redan idag genom att boka en Sadelutprovning:

Vi gör Sadelutprovning i Stockholm med omnejd och du är mycket välkommen att kontakta oss för att boka in en utprovning:

Hopp: Ring/SMSa Alexandra på  070-548 11 78

Dressyr: Ring/SMSa Sophia på 070-726 11 00

 

Priser

Utprovning ny sadel: 1495 kr + milersättning vid hembesök 25kr/mil.

Kontroll efter 6 månader: milersättning vid hembesök 25kr/mil.

Kontroll av befintlig Equipe sadel: 950 kr + milersättning vid hembesök 25kr/mil.

Sadlar och tillbehör enligt Equipe's gällande prislista.

Vid köp av en ny Equipe sadel ingår utprovningen. 

Räntefri finansiering av Sadelköpet

Behöver du hjälp med finansiering av ditt sadelköp så hjälper vi till. Vi jobbar tillsammans med Wasa Kredit och kan erbjuda räntefri finansiering av din sadel.